Auntie Flo is één van de nieuwe talenten die het Brownswood label van DJ Gilles Peterson aan zich bindt. Achter Auntie Flo schuilt DJ, producer en muzikant Brian D’Souza. Eerder bracht hij twee twee albums uit op het Huntleys + Palmers label (Future Rhythm Machine en Theory Of Flo). Nu is er met Radio Highlife zijn debuut bij Brownswood.

D’Souza werd in het Schotse Glasgow geboren, maar verhuisde naar het multiculturele London dat sindsdien zijn uitvalsbasis werd. Dat merk je ook aan de opvallend globalistische insteek van de globetrotter. Hij verzamelt hier een ware smeltkroes aan geluiden. Ongeacht of die nu afkomstig zijn van een studiosessie of een field recording, ze worden allemaal geïncorporeerd op Radio Highlife. Opvallend is ook de gevarieerde gastinbreng. Zoals onder meer de Senegalese multi-instrumentalist Mame n’Diack Seck Thiam, de uit London afkomstige vocalist Andrew Ashong en de Cubaanse percussionist Yissy Garcia. Zij zorgen voor meerwaarde.

In veertien tracks presenteert D’Souza het resultaat van zeven jaar globetrotten. Geen plek voor hem te ver. Zo deed hij op zeven jaar tijd onder meer Cuba, Kaapstad, Bali, Istanbul, Senegal en Rusland aan. Om zich daar dan in te werken in de lokale sounds. Dat merk je onder meer aan tracks als “Cape Town Jam“, die net als het afsluitende “Mame’s Story” (ft. Mame n’Diack Seck Thiam) één van de sterkhouders van het album is, “Havana Rhythm Dance” (ft. Andrew Ashong) of “Malawi Skit”.

Dat D’Souza ook een gelijknamige radioshow (via Worldwide FM) heeft lopen, wordt snel duidelijk. Zijn album is daar in essentie een uitloper van. De erg korte opener “Life Is High is met zacht sluimerende keys een zacht ontwaken na een al te stevig feest. Het duurt niet gek lang voor beats en percussie het in “Nobody Said It Would Be Easy” overnemen, waarbij opvalt hoe D’Souza met verschillende gelaagdheden (laagje vocals, een gitaarriffje in de mix, een handvol noten op…

This Article was written by Philippe De Cleen

Read Full Article

data-ad-slot="6991689860" data-ad-format="link">

Shop Offers