© DB – Cédric Depraetere

Op woensdag 14 november had Democrazy voor ons twee riffbands klaarstaan. De één kwam van de andere kant van de planeet (Los Angeles) om er eigenlijk als opener te spelen voor een groep die van niet zo heel ver moest komen. We hebben het over Here Lies Man en SONS die elk op hun eigen manier een stevige set wisten te serveren. Here Lies Man deed het met donkere riffs en afrobeat melodieën, terwijl SONS gewoon de Charlatan kapot ramde. Elk overtuigden ze van hun sterkte, en gaf iedereen waar ze voor kwamen: RIFFS!

Midden juni verscheen You Will Know Nothing, de tweede plaat van Here Lies Man. Initieel kwamen ze die alleen voorstellen in de Charlatan, maar omdat de ticketverkoop wat tegenviel, en SONS diezelfde dag Trefpunt in no time uitverkocht, werd besloten om beide bands samen te zetten. Geen slechte keuze wat ons betreft, want Here Lies Man verdient wel een publiek dat hen kan ontdekken. Het begon wel wat twijfelachtig, want met “Voices” kregen ze het publiek, dat vooral voor SONS kwam, niet meteen mee.

© DB – Cédric Depraetere

Dat kwam ook door de keuze van de set die zich vooral focuste op opbouw. Het begon heel zacht met een dromerige sfeer, maar eens de riffs zich begonnen te mengen, wisten we dat het wel goed ging komen. Here Lies Man weet namelijk een unieke blend van Afrikaanse ritmes en donkere metal te brengen. Denk aan een mix tussen Goat en Black Sabbath: speciaal, maar best dansbaar. Dat gebeurde in het begin nog niet echt, aangezien ze toen hun meer experimentele nummers aan de dag brachten. Het publiek werd wat overdonderd en keek twijfelachtig naar wat zou volgen.

Gelukkig kwam er snel verandering in de set, en met “Summon Fire” toonde de band al dat ze heel groovy kunnen uit de hoek komen. Midden de set vertelde de frontman dat we eigenlijk getuige waren van een soundtrack die de band bracht, en dat we ons zelf het beeld moesten inbeelden. Dat is niet zo moeilijk, want de muziek brengt je…

This is only a snippet of Article written by Niels Bruwier

Read Full Article

Content Disclaimer 
This Content is Generated from RSS Feeds, if your content is featured and you would like to be removed, please Contact Us With your website address and name of site you wish to be removed from.

Note:
You can control what content is distributed in your RSS Feed by using your Website Editor.

Music & Hifi Offers


DJ Equipment Offers


Wind Instruments Offers


Violins and Brass Offers


Piano and Keyboard Offers